In elke markies zie je de liefde voor het vak

Bent u op zoek naar luxe zonwering voor je horecagelegenheid, bedrijfspand of luxe villa? Als u kiest voor een Schlappi markies, dan kiest u voor een duurzaam, ambachtelijk product dat meer is dan zonwering alleen. Een markies van Schlappi zorgt voor een luxe aankleding van uw gebouw en is een sieraad voor het oog. Elke markies wordt in de fabriek in Tilburg gefabriceerd en uitsluitend verkocht door vakspecialisten die hun vak verstaan.

Met oog voor detail en uitmuntende kwaliteit

Schlappi markiezen is al sinds 1986 een grote speler in de markt. Het bedrijf is met liefde en passie opgebouwd door familie Schlappi en werd begin 2018 overgenomen door Dennis en Charlotte Schoormans. Het unieke van een Schlappi markies zit in twee aspecten: uitstraling én zonwering. De markies geeft oude, historische gebouwen een nostalgisch aspect en zorgt bij moderne panden voor een exclusieve uitstraling. Een Schlappi markies is ideaal als zonwering: er valt geen hinderlijk licht binnen vanaf de zijkanten. De markiezen van Schlappi zijn mooi, degelijk en duurzaam. Ook na vijf jaar ziet de markies er nog steeds op en top uit.

“Een Schlappi markies is een sieraad voor je woning.”

Aluminium of hout?

De constructie van de markies is van aluminium, Scandinavisch grenen of eerste klasse meranti uit zuidoost Azië. Een aluminium constructie is onderhoudsvrij en is voorzien van een dichte, gelijkmatige, corrosievrije ondergrond op basis van KTL. Dé ideale ondergrond voor poedercoating. Een houten constructie is robuust en degelijk en vervaardigd uit eerste klasse hout zonder knoesten.

Sieraad voor het pand

Bij Schlappi markiezen kunt u kiezen uit 29 modellen en wordt elke markies op maat gemaakt. Voor iedere gevel is er een oplossing. Onlangs is het statige Amstel Hotel in Amsterdam voorzien van 21 Schlappi markiezen. De geboogde en getoogde markiezen met het sierlijke logo van het hotel, geven dit prachtige pand nog meer uitstraling en cachet.

Een markies voor iedereen

Wilt u het gehele terras overspannen met een markies? Schlappi horecamarkiezen kunnen uitgevoerd worden met een extra grote uitval, zodat iedereen lekker droog zit. Een boutiquemarkies geeft uw winkelpand of restaurant een chique uitstraling. Boutiquemarkiezen zijn statisch, vervaardigd uit extra sterk materiaal en bestand tegen alle weersomstandigheden. Bent u op zoek naar een overkapping voor een entree? Kies dan voor een baldakijn.

Dennis en Charlotte Schoormans zijn de nieuwe eigenaars van Schlappi markiezen. “We zien dat bedrijven weer durven te investeren en kiezen voor zonwering van hoogwaardige en duurzame kwaliteit. Schlappi maakt authentieke markiezen die iets toevoegen aan de uitstraling van een uitspanning. U kiest niet voor een markies, maar voor een echte Schlappi markies”, aldus Dennis.

Perfecte afwerking

Doeken en volants worden uitsluitend gestikt met bijpassend garen. Volants worden gestikt met een zeer fijne stiksteek. Het patroon van de schulpvolant wordt zorgvuldig afgestemd op het dessin van het doek. Het patroon van de stof loopt als één geheel in elkaar over. Iedere markies heeft vijf slagen.

Herstelwerkzaamheden

Het is belangrijk dat een markies iedere vijf tot zeven jaar nagelopen wordt en indien nodig voorzien wordt van nieuwe bediening en koorden. Ook dat gebeurt door de vakkundige medewerkers van Schlappi. Dennis: “Als je ziet met hoeveel zorg en aandacht onze medewerkers hun werk uitvoeren, dan merk je hoeveel liefde zij voor hun vak hebben. Het is handwerk en dat zie je.”

“Een Schlappi markies herken je door de vijf slagen.”

Advies op maat

Een markies bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van een gebouw. Daarom is het belangrijk om goed advies te krijgen. Schlappi markiezen bepaalt samen met de opdrachtgever welk type markies het beste past. Een markies van Schlappi is nu én na vijf jaar nog steeds mooi. Dus als u op zoek bent naar zonwering met high end afwerking, kies dan voor een Schlappi markies.

Schlappi markiezen: de adel onder de zonwering.

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Schlappi markiezen

Copyright: The Art of Living magazine